جوشکاری Co2 چیست؟ | آموزش جامع جوش Co2

جوشکاری Co2 چیست؟
آنچه در این پست میخوانید

جوشکاری Co2 چیست؟ | آموزش جامع جوش Co2

جوشکاری برای ایجاد اتصالات مناسب میان قطعات فلزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. روش‌های متنوعی در این زمینه وجود دارد، که یکی از شناخته‌شده‌ترین آنها، جوشکاری CO2 است. در این شیوه، از یک الکترود سیمی بهره‌برداری می‌شود که از طریق یک تورچ تغذیه می‌گردد و با استفاده از قوس الکتریکی ذوب می‌شود. در فرآیند جوشکاری CO2، گاز CO2 به عنوان محافظ برای جلوگیری از آلودگی جوش به کار می‌رود. این تکنیک به عنوان یکی از ساده‌ترین شیوه‌های جوشکاری شناخته می‌شود. در این مقاله، شما را با جوشکاری CO2 آشنا کرده و به تدریج مراحل آموزش این روش را همراه با فیلم‌های آموزشی ارائه خواهیم داد. این راهنما می‌تواند به عنوان نقطه شروعی در دنیای جوشکاری مورد استفاده قرار گیرد. جوشکاری مهارتی است که برای تسلط بر آن، نیاز به تمرین و تکرار مداوم وجود دارد. تا زمانی که قطعه‌ای آهن در مقابل خود نداشته باشید و تورچ جوش را در دستان خود نگیرید، نمی‌توانید در این زمینه پیشرفت کنید.

تاریخچه جوشکاری Co2

فرایند جوشکاری CO2 در سال‌های 1940 به وجود آمد. پس از گذشت 60 سال از زمان ایجاد آن، اصول اساسی این تکنیک هنوز به قوت خود باقی مانده است. جوشکاری MIG به کمک یک قوس الکتریکی، اتصال کوتاهی بین یک آند که به‌طور مداوم تغذیه می‌شود (تورچ جوشکاری با سیم) و یک کاتد (فلزی که در حال اتصال است) برقرار می‌کند.

چند سال پیش، اصطلاح کامل جوشکاری فلز با گاز بی‌اثر به نام جوشکاری میگ (Metal Inert Gas) یا جوشکاری CO2 شناخته می‌شد. اما امروزه، هر دو نوع جوشکاری میگ و مگ به عنوان زیرمجموعه‌ای از جوشکاری قوس فلزی با گاز (GMAW) معرفی شده‌اند و نام‌گذاری آن‌ها تغییر یافته است. با این حال، اصطلاح جوشکاری GMAW هنوز به‌خوبی در میان عموم مردم جا نیفتاده و در عوض، نام جوشکاری MIG یا جوشکاری CO2 به عنوان یک اصطلاح رایج در این زمینه باقی مانده است.

جوشکاری Co2 چیست؟

جوشکاری CO2 یک روش چندمنظوره برای اتصال قطعات با ضخامت‌های مختلف به شمار می‌رود. در این تکنیک، یک قوس الکتریکی بین نوک الکترود و قطعه کار شکل می‌گیرد. با استفاده از تورچ، این قوس باعث ذوب فلز شده و حوضچه‌ای از جوش را به وجود می‌آورد. الکترود یا سیم جوش به عنوان منبع حرارت و همچنین به عنوان ماده پرکننده در فرآیند جوشکاری عمل می‌کند. حرارت ناشی از اتصال کوتاه، به همراه گاز غیر واکنشی، به صورت محلی فلز را ذوب کرده و این امکان را فراهم می‌آورد که فلزات با یکدیگر ترکیب شوند. پس از قطع منبع گرما، فلز به تدریج خنک شده و به حالت جامد در می‌آید و در نهایت یک قطعه جدید از فلز ذوبی را شکل می‌دهد. حوضچه جوش توسط گاز محافظ CO2 از محیط اطراف خود محافظت می‌شود. در بسیاری از موارد، جوشکاری CO2 به عنوان یک فرآیند نیمه‌اتوماتیک شناخته می‌شود، زیرا تغذیه سیم و طول قوس نیاز به کنترل از سمت منبع تغذیه دارد، در حالی که سرعت حرکت و موقعیت سیم جوش به صورت دستی تنظیم می‌شود.

مزایای جوشکاری Co2 

جوشکاری Co2 چیست؟

جوشکاری Co2 چیست؟

  • کارایی بالا:جوشکاری با گاز CO2 نسبت به سایر روش‌های جوشکاری، خروجی بسیار بهتری دارد. به همین دلیل، زمان کمتری نیاز است تا قطعه پس از جوشکاری تمیز و صیقل داده شود.
  • صرفه جویی در هزینه: یکی از ویژگی‌های مثبت جوشکاری MIG سهولت در یادگیری آن است. تنها کافی است که به آموزش‌های مربوط به جوشکاری CO2 مراجعه کنید تا سوالات و مشکلات شما برطرف گردد.
  • کیفیت بالا: جوشکاری MIG به کارگیری گاز محافظ را به منظور جلوگیری از تأثیرات محیطی بر روی قطعه کار انجام می‌دهد.
  • تطبیق پذیری:روش جوشکاری MIG به دلیل قابلیت استفاده بر روی انواع فلزات، بسیار کارآمد و سودمند است. این تکنیک می‌تواند برای جوشکاری فولاد کربنی، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، منیزیم، مس، نیکل، برنز سیلیکونی و دیگر آلیاژها به کار رود.

دستگاه جوشکاری Co2 چگونه کار می کنند؟

دستگاه جوشکاری Co2 چگونه کار میکند؟

دستگاه جوشکاری Co2 چگونه کار میکند؟

دستگاه جوشکاری CO2 از یک منبع تغذیه با ولتاژ ثابت برای تولید قوس الکتریکی بهره می‌برد. این دستگاه همچنین فلز را به‌طور مداوم از طریق نازل جوشکاری ذوب می‌کند. در همین حال، گاز بی‌اثر از مخزن دستگاه خارج شده و به سمت نازل هدایت می‌شود تا به عنوان گاز محافظ عمل کند و به‌طور مؤثر از حوضچه جوش در برابر آلودگی‌ها و ناخالصی‌های محیطی مراقبت نماید.

معرفی دستگاه جوش Co2

دستگاه جوشکاری Co2 چگونه کار میکند؟

دستگاه جوشکاری Co2 چگونه کار میکند؟

اگر به تازگی قدم به دنیای جوشکاری گذاشته‌اید، دستگاه جوش CO2 دبل پالسی 5010 گزینه‌ای مناسب برای شماست. این دستگاه با قیمت مناسب خود، علاوه بر جوشکاری CO2، امکان جوشکاری آرگون، جوش برق و جوشکاری با سیم توپودری را نیز فراهم می‌کند. جوش CO2 5010 توانایی جوشکاری ورق‌های نازک با ضخامت کمتر از 10 میلیمتر را دارد. در تولید این دستگاه، تمامی استانداردهای بین‌المللی رعایت شده و موفق به کسب استانداردهای CE، ICE و ISIRI شده‌ایم. صفحه نمایش دیجیتال این دستگاه امکانات فوق‌العاده‌ای را برای انواع کاربری‌ها ارائه می‌دهد. ایمنی این دستگاه در سطح بالایی قرار دارد و مجهز به کابل ارت است. همچنین، دستگاه جوش CO2 به فناوری دبل پالس مجهز است که به کاهش پاشش، تولید جوش‌های تمیز و افزایش نرخ رسوب کمک می‌کند.

اجزای دستگاه جوش CO2 

دستگاه جوش Co2 از مجموعه‌ای از قطعات گوناگون تشکیل یافته است. این قطعات به طور هماهنگ با یکدیگر عمل کرده و ویژگی‌های خاصی را به دستگاه می‌بخشند. در ادامه، به بررسی دقیق تمامی اجزای این دستگاه خواهیم پرداخت.

واحد تغذیه سیم

درون دستگاه جوش، یک قرقره سیم و تعدادی غلطک وجود دارند که وظیفه دارند سیم را به سمت تورچ جوش منتقل کنند. اگر به هر دلیلی در جمع‌آوری سیم مشکلی پیش بیاید (که به ندرت اتفاق می‌افتد)، لازم است این بخش از دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. قرقره بزرگ سیم باید با استفاده از مهره‌ای که فشار آن تنظیم شده، ثابت نگه داشته شود. این مهره باید به اندازه‌ای محکم باشد که از حلقه زدن قرقره جلوگیری کند، اما نه به قدری که مانع از حرکت صحیح غلطک‌ها در کشیدن سیم از قرقره شود. اگر مسیر سیم را دنبال کنید، متوجه می‌شوید که از میان تعدادی غلطک عبور می‌کند که وظیفه دارند سیم را از رول بزرگ بیرون بکشند.

تورچ جوشکاری Co2

تورچ جوشکاری، جزئی اساسی از دستگاه جوش CO2 به شمار می‌آید و بیشتر مراحل جوشکاری در این قسمت صورت می‌گیرد. این ابزار شامل ماشه‌ای است که وظیفه کنترل جریان سیم و برق را بر عهده دارد. سیم به وسیله نوک مسی قابل تعویض که به طور خاص برای هر نوع جوشکاری طراحی شده، هدایت می‌شود. نوک‌ها در اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با قطر سیم مورد استفاده در جوشکاری مطابقت داشته باشند. همچنین، قسمت خارجی نوک تورچ با درپوشی از جنس سرامیک یا فلز پوشیده شده که از الکترود محافظت کرده و جریان گاز را از نوک آن منتقل می‌کند.

سیلندر گاز در دستگاه جوش CO2

اگر از جوشکاری MIG با گاز محافظ استفاده می‌کنید، باید به یک مخزن گاز در پشت دستگاه توجه کنید. این مخزن می‌تواند حاوی ۱۰۰٪ آرگون باشد یا ترکیبی از دی‌اکسید کربن و آرگون را در خود داشته باشد. این گاز در حین جوشکاری، جوش را از تأثیرات رطوبت و شرایط جوی محافظت می‌کند. در صورت عدم وجود گاز، جوش‌ها به رنگ قهوه‌ای در می‌آیند، ناپایدار به نظر می‌رسند و کیفیت مناسبی ندارند. ابتدا شیر اصلی مخزن را باز کرده و از وجود مقدار کافی گاز اطمینان حاصل کنید. فشار گاز باید در محدوده ۰ تا ۲۵۰۰ PSI باشد و بسته به نوع کار و مدل تورچ جوشکاری، باید فشار تنظیم شده بین ۱۵ تا ۲۵ PSI قرار گیرد. پس از عبور سیم از غلطک‌ها، به مجموعه‌ای از شیلنگ‌ها منتقل می‌شود که به تورچ جوش متصل هستند. این شیلنگ‌ها دارای الکترود شارژ شده و گاز آرگون هستند.

سیلندر گاز جوشکاری CO2

جوشکاری Co2 چیست؟

جوشکاری Co2 چیست؟

یک قاعده مطمئن این است که تمامی دریچه‌ها را به طور کامل یا حداقل نیم دور باز کنید. باز گذاشتن دریچه تا زمانی که مخزن تحت فشار زیادی نباشد، خطر شکستن آن را به همراه ندارد. دلیل این توصیه این است که در صورت بروز وضعیت اضطراری، فرد نیازی به صرف زمان برای بسته شدن دریچه‌ای که کاملاً باز است نخواهد داشت. این موضوع ممکن است در مورد گازهایی مانند آرگون یا دی‌اکسید کربن مسئله خاصی به نظر نرسد، اما هنگام کار با گازهای قابل اشتعال مانند اکسیژن یا استیلن، در شرایط بحرانی ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید.

گیره اتصال به زمین در دستگاه جوش CO2

انبر اتصال زمین در مدار به عنوان کاتد (-) عمل می‌کند و ارتباط بین جوشکاری، مشعل و پروژه را برقرار می‌سازد. برای اتصال گیره، باید آن را به طور مستقیم به قطعه فلزی که در حال جوشکاری است متصل کرد یا بر روی یک میز جوش فلزی مشابه آنچه در تصویر زیر نمایش داده شده، قرار داد.

در این تصویر دو دستگاه جوش به نمایش درآمده که هر یک دارای یک گیره هستند. برای انجام عملیات جوشکاری، تنها یک گیره از دستگاه جوش کافی است که به قطعه کار متصل شود.

نکات ایمنی هنگام جوشکاری CO2 یا MIG

جوشکاری MIG می‌تواند فرایندی ایمن باشد، مشروط بر اینکه به تمامی اصول ایمنی توجه شود. در دوره‌های آموزشی جوشکاری CO2، به این اصول پرداخته می‌شود. از جوش دادن فولاد گالوانیزه خودداری کنید، زیرا این نوع فولاد دارای پوشش روی است که هنگام احتراق، گازهای سمی و سرطان‌زایی را آزاد می‌کند. تماس با این مواد می‌تواند به مسمومیت با فلزات سنگین (لرزهای جوش) منجر شود؛ علائمی مشابه آنفولانزا که ممکن است چند روز ادامه یابد و حتی آسیب‌های دائمی نیز به همراه داشته باشد. این موضوع شوخی نیست، چرا که بسیاری از افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، به این کار اقدام کرده و عواقب آن را تجربه کرده‌اند. با توجه به اینکه جوشکاری MIG مقدار زیادی گرما و نور تولید می‌کند، ضروری است که اقدامات لازم برای حفاظت از خود را انجام دهید.

معرفی تجهیزات ایمنی جوشکاری CO2

برای محافظت از خود در برابر خطرات ناشی از جوشکاری با CO2، نخستین گام تجهیز کردن خود است. تجهیزات ایمنی مربوط به جوشکاری CO2 شامل انواع مختلفی می‌شود. نوری که از هر نوع جوش قوس الکتریکی ساطع می‌گردد، به شدت درخشان است. در صورت عدم اتخاذ تدابیر ایمنی، چشمان و پوست شما به شدت آسیب خواهند دید، همان‌طور که نور خورشید این کار را انجام می‌دهد. در ادامه، به بررسی کامل این تجهیزات خواهیم پرداخت.

ماسک جوشکاری

برای شروع جوشکاری CO2، اولین چیزی که به آن احتیاج دارید، ماسک جوشکاری است. توصیه می‌شود از ماسک خودکار با تیره‌ترین شیشه استفاده کنید. اگر به‌طور مکرر با فلزات کار می‌کنید، این نوع ماسک به‌خصوص مفید خواهد بود. ماسک‌های دستی نیازمند این هستند که سر خود را در پشت آن پنهان کنید یا یکی از دستان‌تان را برای پایین آوردن ماسک آزاد نگه دارید. اما ماسک‌های خودکار به شما این امکان را می‌دهند که هر دو دست‌تان را برای انجام جوشکاری آزادانه به کار بگیرید و نیازی به نگرانی در مورد ماسک نداشته باشید. همچنین، علاوه بر حفاظت از خود، باید به ایمنی دیگران در برابر نور جوشکاری CO2 نیز توجه کنید و در صورت امکان از یک صفحه جوش استفاده کنید تا محدوده‌ای امن برای کار فراهم کنید. هر شخصی که به این نور خیره شود، باید تدابیر لازم را برای محافظت از خود در نظر بگیرد.

ماسک جوشکاری

دستکش مخصوص جوشکاری CO2

برای محافظت از خود در برابر پاشش‌های فلز مذاب، حتماً از دستکش‌های مناسب استفاده کنید. برخی افراد به دستکش‌های نازک در حین جوشکاری CO2 تمایل دارند، زیرا این نوع دستکش‌ها امکان کنترل بیشتری را فراهم می‌آورند. در جوشکاری MIG، می‌توانید هر نوع دستکشی که با آن راحت هستید، به دست کنید. دستکش‌های چرمی نه تنها از پوست شما در برابر حرارت ناشی از جوشکاری محافظت می‌کنند، بلکه از آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش نیز جلوگیری می‌کنند. حتی اگر تنها برای یک دقیقه جوشکاری کنید، به کارگیری تجهیزات ایمنی جوشکاری CO2 ضروری است، زیرا احتمال سوختگی ناشی از اشعه ماوراء بنفش به سرعت اتفاق می‌افتد.

روپوش جوشکاری Co2

یکی دیگر از لوازم ایمنی در جوشکاری Co2، روپوش می‌باشد. توصیه می‌شود از روپوش‌های مخصوص استفاده کنید تا از بدن خود در برابر جرقه‌های ناشی از دستگاه جوش محافظت نمایید. اگر تصمیم به پوشیدن روپوش چرم ندارید، حداقل از لباس‌هایی که از پنبه، چرم یا پشم تهیه شده‌اند، استفاده کنید. الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر و ریون در تماس با فلز مذاب ذوب شده و ممکن است منجر به سوختگی شما شوند.

کفش جوشکاری Co2

هرگز از کفش‌هایی که انگشتان پای شما در آن‌ها آزاد هستند استفاده نکنید، زیرا این نوع کفش‌ها نمی‌توانند به‌خوبی پای شما را محافظت کنند. در مواقعی ممکن است فلز داغ به طور مستقیم بر روی زمین بیفتد و از طریق سوراخ‌های بالای کفش، پا را بسوزاند. اگر فلز مذاب و پلاستیک ذوب‌شده از کفش به پای شما بریزد، احتمال بروز سوختگی‌های جدی وجود دارد. در صورت داشتن کفش یا چکمه‌های چرمی، حتماً آن‌ها را بپوشید یا با پوششی غیرقابل اشتعال کفش خود را بپوشانید تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنید.

پروتکل های ایمنی جوشکاری Co2

پیش از آغاز فرایند جوشکاری Co2، ضروری است که تمامی دستورالعمل‌های ایمنی به دقت رعایت شوند. برای این منظور، توصیه می‌شود مراحل زیر را دنبال کنید:

  • از لباس محافظ استفاده کنید:به کارگیری ماسک‌های تنفسی استاندارد و مناسب، شما را در برابر جرقه‌های گاز CO2 ایمن می‌سازد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که چشم‌های شما به‌طور کامل محافظت شده‌اند. استفاده از لباس‌هایی که در برابر آتش مقاوم هستند نیز ضروری است. از پوشیدن پارچه‌های ساخته‌شده از الیاف مصنوعی خودداری کنید.
  • مواد قابل اشتعال را دور نگه دارید:مواردی چون حلال‌ها، بنزین، پروپان و قوطی‌های گاز را از فضای کاری خود دور نگه‌دارید. این مواد در صورت تماس با جرقه یا حرارت می‌توانند آتش بگیرند.
  • فضای جوشکاری باید تهویه داشته باشد:جوشکاری می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد، از جمله تولید دودهای سمی که تنفس آن‌ها توصیه نمی‌شود. اگر قصد دارید به مدت طولانی به این کار مشغول شوید، حتماً باید در محیط‌هایی با تهویه مناسب اقدام کنید. از انجام این فعالیت در فضاهای کوچک و با جریان هوای ضعیف پرهیز کنید. بخارات مضر به سرعت انباشته می‌شوند و می‌توانند سلامت شما را به خطر بیندازند. همچنین، وجود مواد قابل اشتعال در نزدیکی شعله‌ها ممکن است باعث بروز انفجار شود. بنابراین، استفاده از ماسک یا تجهیزات تنفسی ضروری است.
  • کپسول آتش نشانی داشته باشید:در شرایط بحرانی، وجود یک کپسول آتش‌نشانی در کارگاه جوشکاری امری حیاتی است. این تجهیز به شما این امکان را می‌دهد که در صورت وقوع آتش‌سوزی، سریعاً اقدام به خاموش کردن آتش کنید. بهتر است این کپسول را در نزدیکی درب خروجی کارگاه قرار دهید. برای جوشکاری، کپسول‌های CO2 گزینه بهتری محسوب می‌شوند. از سوی دیگر، استفاده از خاموش‌کننده‌های آب در محیط جوشکاری مناسب نیست، چرا که وجود سیم‌های برق در اطراف، خطراتی را به همراه دارد.

آموزش گام به گام جوشکاری CO2 

پیش از آغاز فرآیند جوشکاری، ضروری است که تمامی نکات ایمنی را به دقت رعایت کنید تا از بروز مشکلات جلوگیری شود. همچنین، مطمئن شوید که کلیه تنظیمات دستگاه جوش و قطعه‌ای که قرار است جوش داده شود، به درستی پیکربندی شده‌اند.

آماده سازی دستگاه جوش CO2

برای انجام جوشکاری میگ مگ، لازم است که فنر تعویض گردد. در مورد جوشکاری با سیم جوش کربنی، استفاده از فنر تورچ فلزی الزامی است. در مقابل، جوشکاری با سیم جوش آلومینیومی نیازی به فنر فلزی ندارد و باید از فنر تورچ تفلونی بهره برد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که دریچه گاز محافظ به درستی باز باشد و خروجی از رگولاتور به میزان حدود 20 پا و 3 ساعت تنظیم شده باشد. دستگاه جوش باید روشن باشد و گیره مخصوص اتصال به میز جوشکاری یا قطعه فلزی به صورت مستقیم متصل گردد. سرعت سیم و تنظیمات برق باید به درستی انجام شوند. برای مشاهده کامل مراحل، می‌توانید از فیلم آموزشی زیر استفاده کنید.

آموزش راه اندازی تورچ CO2 و تعویض فنر فلزی و نصب قرقره سیم جوش

آماده سازی قطعه فلزی

زمانی که نازل جوشکاری میگ را در دست دارید، اگر تنها با فشار دادن ماشه تورچ و تماس آن با قطعه کار به جوشکاری بپردازید، نتیجه‌ای مطلوب نخواهید گرفت. برای دستیابی به جوشی محکم و باکیفیت، بهتر است حدود ۵ دقیقه را به تمیز کردن سطح فلز و برش لبه‌های اتصال اختصاص دهید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا جوش مناسبی ایجاد کنید. با ایجاد دو شیار در لبه‌های اتصال، فضایی کوچک برای شکل‌گیری استخر جوش فراهم می‌شود. این روش به ویژه برای جوش‌های لب به لب (زمانی که دو قطعه به هم متصل می‌شوند) بسیار مؤثر است.

آماده سازی قطعه فلزی

در جوشکاری Co2 چگونه یک جوش خوب ایجاد کنیم؟

پس از تنظیم دستگاه جوش و آماده‌سازی قطعه فلزی، اکنون وقت آن رسیده که تمرکز خود را به فرآیند جوشکاری معطوف نمایید.

اگر برای نخستین بار به جوشکاری می‌پردازید، توصیه می‌شود پیش از اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر، ابتدا یک جوش نقطه‌ای را تمرین کنید. این کار را می‌توانید با استفاده از یک تکه فلز اضافی انجام دهید و با جوش دادن آن به صورت خطی روی سطحش، تمرین نمایید. چندین بار این مرحله را تکرار کنید تا با روند کار آشنا شده و درک بهتری از نوع سیم و تنظیمات الکتریکی مورد نیاز خود پیدا کنید.

هر فرآیند جوشکاری دارای تنظیمات خاص خود است، بنابراین لازم است که این تنظیمات را به طور مستقل شناسایی کنید. در صورتی که از توان پایین استفاده کنید، نمی‌توانید قطعه را به درستی جوش دهید و اگر از توان بالا بهره ببرید، ممکن است خود قطعه ذوب شود. تعیین بهترین وضعیت نیازمند تمرین و کوشش فراوان است.

تصاویر ارائه شده در زیر، انواع مختلف جوش‌ها را به نمایش می‌گذارند که بر روی صفحه‌ای با ضخامت ¼ اینچ قرار داده شده‌اند. برخی از این جوش‌ها دارای قدرت بیشتری هستند، در حالی که دیگران می‌توانستند از لحاظ قوت کمی قوی‌تر باشند. برای درک بهتر این مفاهیم، به تصاویر توجه فرمایید. در ادامه، به بررسی انواع جوش‌ها خواهیم پرداخت.

اقسام مختلف شکل جوش

  • جوش محکم: این نوع جوش، ساده‌ترین و مستقیم‌ترین شکل از انواع جوش‌ها به شمار می‌آید. در این شیوه، دستگاه جوشکاری به شیوه‌ای کششی یا فشاری بر روی ناحیه‌ای که نیاز به جوشکاری دارد، حرکت می‌کند. خروجی این نوع جوش معمولاً نازکتر از سایر انواع جوش‌ها بوده و به طور کلی می‌توان جوش‌های حاصل از این روش را در زمره جوش‌های مناسب و قابل قبول قرار داد.
  • شبیه حرف انگلیسی:این نوع جوش، رایج‌ترین و محبوب‌ترین شکل آن به شمار می‌آید. برای ایجاد این جوش، باید تورچ را به صورت دایره‌های کوچک به طور متوالی بر روی قطعه حرکت دهید. اگر ضخامت قطعه‌ای که با آن مشغول هستید زیاد باشد، این روش جوشکاری بهینه‌ترین عملکرد را ارائه می‌دهد.
  • شبیه حرف v در انگلیسی:برای دستیابی به این نوع جوش، همانند مرحله پیشین عمل کنید، با این تفاوت که نوک الکترود را به صورت زاویه‌دار حرکت دهید تا فرم حرف V شکل بگیرد.

در ابتدا، جوشکاری را با یک نقطه به اندازه یک یا دو اینچ آغاز کنید. اگر مدت زیادی روی هر یک از جوش‌ها کار کنید، ناحیه مربوطه گرم می‌شود که ممکن است منجر به تاب برداشتن یا آسیب دیدن قطعه کار شود. به همین دلیل، بهتر است زمان جوشکاری را در یک نقطه کوتاه نگه دارید، سپس به محل دیگری بروید و بعد از آن دوباره به نقطه قبلی بازگردید تا کار باقی‌مانده را تکمیل کنید.

اشتباهات رایج در قدرت دستگاه جوش Co2

اگر در بخشی که در حال کار بر روی آن هستید، نقاط سوراخ‌دار مشاهده می‌شود، این نشان‌دهنده این است که توان دستگاه شما بسیار بالا بوده و در حال ذوب کردن یا نرم کردن آن قطعه هستید.

چنانچه در جوش‌های شما ترک‌هایی مشاهده می‌شود، احتمالاً سرعت سیم یا تنظیمات برق به اندازه کافی بالا نیست. تورچ مقداری از سیم را از سر خود خارج کرده و سپس با قطعه کار در تماس قرار می‌گیرد، اما این تماس به گونه‌ای است که جوش مناسبی ایجاد نشده و فقط مواد را ذوب می‌کند.

تشخیص زمان مناسب برای انجام جوش به سادگی ممکن است، چرا که جوش‌ها به تدریج ظاهری زیبا و یکنواخت به خود می‌گیرند. علاوه بر این، صدای جوش نیز می‌تواند نشانه‌ای از عملکرد صحیح باشد. باید صدایی شبیه به وز وز مداوم زنبور را بشنوید.

برای جوش CO2 دو قطعه به یکدیگر آماده شوید

زمانی که آزمایش خود را بر روی مقداری ضایعات انجام دادید، اکنون زمان آن رسیده که جوشکاری واقعی را آغاز کنید. در این تصویر، تنها یک جوش ساده از نوع لب به لب بر روی یک قطعه دیده می‌شود.

جوش لب به لب

برای انجام جوشکاری با CO2، ابتدا لبه‌ی قطعه را با تورچ جوشکاری علامت‌گذاری کرده و سپس با حرکات زیگزاگی در ناحیه‌ی مورد نظر شروع می‌کنیم. بهترین روش این است که فرآیند جوشکاری را از پایین به سمت بالا انجام دهیم و نوک تورچ را به جلو هدایت کنیم. اما این روش ممکن است برای شروع یادگیری مناسب نباشد. بنابراین، در مراحل اولیه، خود را تحت فشار قرار ندهید و سعی کنید در هر جهتی که احساس راحتی می‌کنید، جوشکاری CO2 را انجام دهید.

پس از اتمام فرایند جوشکاری، ممکن است نواحی را مشاهده کنید که جوش به طور صحیح شکل نگرفته است. در این صورت می‌توانید به آن قسمت‌ها مراجعه کرده و مجدداً جوش را انجام دهید تا قطعات به درستی به هم متصل شوند.

قطعه جوش خورده به روش میگ را تمیز کنید

اگر به نمای ظاهری جوش توجهی ندارید، پس می‌توانید مطمئن باشید که جوشکاری شما به پایان رسیده و همه چیز به درستی انجام شده است. دوره آموزشی جوشکاری CO2 نیز به اتمام رسیده است. اما اگر جوش شما در ناحیه‌ای نمایان است یا تمایل دارید نتیجه کارتان جلوه‌ای زیبا داشته باشد، پیشنهاد ما این است که محل جوش را صیقل داده و صاف کنید.

دستگاه سنگ زنی را روی یک زاویه مشخص قرار دهید و فرآیند صاف کردن جوش‌ها را آغاز کنید. متوجه خواهید شد که چرا حفظ نظافت جوش‌ها اهمیت دارد. اگر جوش‌های شما به صورت منظم و تمیز انجام شده باشند، برای بهبود شکل آنها نیاز به زمان زیادی نخواهید داشت. اما در صورتی که جوش‌ها کمی نامنظم یا کثیف باشند، باید وقت بیشتری را برای صیقل دادن آنها اختصاص دهید.

صیقل دادن در جوشکاری Co2

زمانی که به سطح جوش اصلی نزدیک می‌شوید، لازم است با دقت و احتیاط عمل کنید. نباید اجازه دهید که جوش‌های جدید تحت فشار قرار گیرند یا قسمتی از فلز آسیب ببیند. به آرامی زاویه دستگاه فرز را تغییر دهید. اگر متوجه شدید که فلز به رنگ آبی درآمده، این نشانه‌ای است که فشار زیادی وارد می‌کنید یا دستگاه سنگ فرز را به اندازه کافی نمی‌چرخانید. این مشکلات معمولاً در حین کار با ورقه‌های فلزی پیش می‌آید.

زمان لازم برای صیقل دادن و تمیز کردن جوش، به نوع جوش و تجربه شما در این زمینه بستگی دارد. هنگام استفاده از دستگاه سنگ فرز، حتماً از ماسک استفاده کنید و برای محافظت از شنوایی خود، گوش‌گیر به گوش کنید. از هر گونه وسیله‌ای که ممکن است به سنگ فرز گیر کند، دوری کنید. چرخ با سرعت بالا می‌چرخد و ممکن است شما را به سمت خود بکشد، بنابراین با احتیاط کار کنید.

مشکلات جوشکاری CO2

قبل از آنکه وارد کار جوشکاری شوید، توصیه می‌شود که به طور کافی تمرین نمایید تا به تدریج مهارت‌های لازم را به دست آورید. از جمله دشواری‌های متداول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم وجود گاز محافظ کافی خروجی از تورچ در اطراف جوش

هنگامی که جوش اقدام به پرتاب ذرات ریز فلزی می‌کند و رنگ‌های زنده قهوه‌ای و سبز نمایان می‌شوند، این نشان‌دهنده کمبود گاز محافظ است. برای حل این مسئله، فشار گاز را افزایش دهید و بررسی کنید که آیا این اقدام مؤثر واقع می‌شود یا نه.

جوش ایجاد شده مواد شما را می سوزاند

این مشکل ناشی از جوشکاری با شدت زیاد است. برای رفع این مسئله، ولتاژ دستگاه جوش CO2 را کاهش دهید. به وسیله پنل دستگاه، می‌توانید به سادگی این ایراد را اصلاح کنید.

تشکیل سیم ذوب شده در نوک تورچ جوش CO2

در برخی مواقع، اگر به مواد خود با دقت زیادی جوش بزنید یا حرارت بیش از حدی تولید کنید، نوک سیم ممکن است در نوک تورچ ذوب شود. در این وضعیت، یک گوی در انتهای تورچ شکل می‌گیرد که می‌توانید آن را در تصویر مشاهده کنید. بدون شک، علت این پدیده را می‌دانید، زیرا سیم دیگر قادر به خروج از نوک تورچ نیست. برای حل این مشکل، تنها کافیست با استفاده از انبردست، بر روی حباب فشار دهید.

مطالب مرتبط: 

آموزش جوشکاری

آموزش جوشکاری آرگون

آموزش جوشکاری فلزات رنگی

آموزش جوشکاری برق

آموزش بازرسی جوش

تشکیل سیم ذوب شده در نوک تورچ جوش CO2

اگر با انجام این کار مسئله برطرف نشد، دستگاه را خاموش کرده و نوک آن را تعویض نمایید. برای تعویض نوک تورچ، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  1. محافظ سرک تورچ جوش را شل کنید.
  2. نوک خراب شده جوش را جدا کنید.
  3. نوک جدید را در جای خود تعبیه کنید.
  4. سرک آن را بپیچید و سفت کنید.

گیر کردن سیم در دستگاه جوش CO2 

گاهی اوقات سیم جوش دچار پیچیدگی می‌شود و حتی در صورتی که نوک آن باز باشد، شلنگ یا تورچ عملکرد مناسبی ندارند. بهتر است نگاهی به دستگاه جوش خود بیندازید. قرقره‌ها و غلطک‌ها را بررسی کنید، زیرا ممکن است سیم در آن نقاط گیر کرده باشد و برای بازگشت به وضعیت عادی، نیاز به تنظیم مجدد شلنگ و تورچ جوش داشته باشید. در صورت بروز چنین مشکلی، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.

1.واحد را از برق بکشید.

  1. جمع شدگی را در قرقره پیدا کنید.
  2. جمع‌شدگی را در محور قرقره شناسایی کنید.
  3. سیم را با استفاده از سیم چین ببرید.
  4. با کمک سیم‌چین، سیم را قطع کنید.
  5. تمام کابل‌های اضافی را از انتهای مشعل بیرون بکشید.
  6. ادامه دهید به نقاشی کردن؛ قطعاً این فرآیند زمان زیادی را در بر خواهد گرفت.
  7. سیم را دوباره روی غلطک بپیچید.
  8. سیم را مجدداً به دور غلطک بپیچید.
  9. اطمینان حاصل کنید که کابل به درستی به دور غلطک پیچیده شده است.
  10. دستگاه جوش را فعال نمایید. دکمه را بفشارید و برای مدتی آن را فشار داده نگه دارید تا سیم از انتهای تورچ خارج شود. این فرآیند ممکن است به دلیل طول شلنگ تا 30 ثانیه به طول بینجامد.
سخن آخر

جوشکاری CO2 به عنوان یک روش چند منظوره در این حوزه شناخته می‌شود. این تکنیک برای افرادی که تازه‌کار هستند، گزینه‌ای مناسب برای آغاز یادگیری جوشکاری به شمار می‌آید. در این نوشته سعی کرده‌ایم تمامی جوانب مرتبط با جوشکاری CO2 و آموزش آن را به‌طور جامع بررسی کنیم. با اتمام آموزش جوشکاری CO2، امیدواریم تجربه‌ای لذت‌بخش از این هنر داشته باشید. از اینکه وقت خود را برای مطالعه این مقاله گذاشتید سپاسگزاریم. اگر دیدگاه یا پیشنهادی در خصوص این مطلب دارید، خوشحال می‌شویم آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس جهت مشاوره