مشکل فیوز سوزوندن در خودرو

فیوز های خودرو

آیا چراغ های ماشین، برف پاک کن ها، رادیو یا هر قطعه دیگری که به مقدار مشخصی انرژی الکتریکی نیاز دارد اغلب کار نمی کند؟ دلیلش می تواند این باشد که چرا فیوز من در ماشین می پرد. بدون شک، یافتن و رفع این عیب بسیار آسان است.

با این حال، برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی در مدت کوتاهی، عاقلانه است که نکات نگهداری آن را دنبال کنید زیرا این امر می تواند از منفجر شدن مکرر فیوز و آسیب قطعات در این فرآیند جلوگیری کند.

 

چرا فیوز من در ماشین می پرد؟

هر وسیله نقلیه مجهز به جعبه فیوز آن را در جایی در جعبه دستکش، زیر ستون فرمان یا نزدیک ناحیه پاها پنهان می کند. این جعبه ایمنی شامل فیوزهایی با نوارهای سیم است که در جریان جریان اضافی در مدار ذوب می شوند.

معمولاً این روزها مکانیک ها، فیوز معیوب را بدون توجه بیشتر به علل وقوع آن تعویض می کنند. در نتیجه، فیوز به طور مداوم در ماشین می پرد. بنابراین، اگر می خواهید از ریشه این مشکل خلاص شوید، به دنبال مقصرانی باشید که باعث ضربه مداوم همان فیوز در خودرو می شوند.

1. اندازه فیوز نادرست یا تقویت کننده آسیب دیده

هنگامی که سیم های تقویت کننده در فیوز اشتباهی متصل می شوند یا در خودرو پرتاب می شوند، به ساختار داخلی قطعه آسیب می زند و باعث می شود که فیوز به محض تامین برق منفجر شود.

در غیر این صورت، با ایجاد آتش سوزی در سیستم الکتریکی خودرو، به اجزای خودرو آسیب می رساند. بنابراین، هر زمان که تقویت کننده ها نصب می شوند، سیم برق و دهانه فیوز را بررسی کنید تا از هر گونه آسیبی جلوگیری شود.

2. مقاومت

سیم برق آسیب دیده یا سیم برق کمتر باعث مقاومت فراوان می شود. در نتیجه، آمپر باید سخت کار کند و در نتیجه گرمای بیشتری در سیستم ایجاد می‌شود که اجازه می‌دهد فیوز در ماشین بیفتد.
چگونه فیوز در ماشین می پرد
مقاومت علت دمیدن مداوم فیوز در خودرو است.

بنابراین، برای حفظ ایمنی داخلی تقویت کننده، باید مطمئن شوید که حرارت کمتری تولید می شود. و در این راستا، سیم را بدون توجه به درجه قدرت حداقل در اندازه 10 نگه دارید تا جریان الکتریکی به راحتی وارد سیستم شود.

 

3. اتصال نامناسب با زمین

در صورتی که سیم ها آسیب ببینند یا وتر زمین به درستی وصل نشده باشد، میخ ها می توانند باعث پاره شدن فیوز شوند. بنابراین، برای جلوگیری از این مشکل، اتصال سیم زمین (معمولا مشکی) را به شاسی ردیابی کنید و هرگونه آسیبی که می تواند مانعی ایجاد کند را بررسی کنید.

با این حال، اگر آکوردها مناسب به نظر می رسند. به نقطه اتصال نگاه کنید، جایی که ممکن است سیم ها شل شده باشند. سپس آنها را کمی ببندید، در غیر این صورت تقویت کننده را خاموش می کند یا باعث می شود فیوز منفجر شود.

4. سیم برق به زمین

در صورتی که سیم برق (مسئول اتصال داغ) که به باتری وصل شده است، به زمین متصل شود، فیوز همچنان در خودرو می وزد. این یک فیوز خاص فقط برای هدف پاپ آپ تعبیه شده است تا تقویت کننده در این فرآیند دست نخورده بماند.
سیم برق باعث می‌شود که فیوز در خودرو همچنان منفجر شود
سیم برق به زمین باعث می‌شود که فیوز در خودرو همچنان در حال دمیدن باشد.

پس از دانستن دلایل واقعی منفجر شدن فیوز، عاقلانه است که ابتدا به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید (برای درک بهتر طراحی فیوز و موقعیت مکانی خودرو خود).

مطالب مرتبط:

 

نحوه رفع مشکل سوزاندن فیوز

وقتی ماشین شما مجبور است برای مدت طولانی به طور مداوم کار کند، می تواند باعث داغ شدن موتور و آتش سوزی شود، در این مرحله فیوز به طور خودکار برای محافظت از سیستم الکتریکی قطع می شود. با این حال، اگر فیوز در وسط جاده منفجر شود، عملکرد خودرو را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث ایجاد خطر برای راننده در جاده می شود. بنابراین، برای جلوگیری از مشکلات، رانندگان باید به دانش اولیه در مورد نحوه کار با فیوزهای در حال انفجار مجهز باشند:

جعبه فیوز را پیدا کنید

به طور کلی، جعبه فیوز معمولا در زیر کاپوت یا داشبورد خودرو قرار دارد. البته مدل هایی نیز وجود دارند که توسط سازنده به بیش از 2 جعبه فیوز مجهز شده اند اما مکان دقیق آن مشخص نشده است. در این حالت، رانندگان می‌توانند ناحیه نزدیک موتور یا باتری خودرو را بیابند و ببینند که جعبه فیوز خاکستری یا سیاه است و روی آن برچسب زده شده است.

فیوز خطا را شناسایی کنید

راننده باید قفل کنار جعبه فیوز را بلند کند تا درپوش آن شل شود، سپس داخل درپوش را بررسی کند تا نمودار دستگاه‌هایی که هر فیوز را کنترل می‌کنند به وضوح درک کند.\

اتصال کوتاه را بررسی کنید

اگر به نظر می رسد سیم کشی و قطعات در شرایط خوبی هستند، گام بعدی بررسی اتصال کوتاه است. اتصال کوتاه زمانی رخ می دهد که یک سیم داغ با یک زمین یا سیم دیگر تماس پیدا کند. این می تواند باعث شود که فیوز به طور مکرر منفجر شود. دسته سیم ها و اتصالات را به دقت بررسی کنید تا علائمی از تماس سیم ها با یکدیگر یا بدنه خودرو وجود داشته باشد. برای پوشاندن و عایق کاری سیم های در معرض یا خالی از نوار برق یا دستگاه بافندگی سیمی استفاده کنید.
فیوزهای در حال سوختن را تعویض کنید

فرآیند جدا کردن فیوز بسیار ساده است و زمان زیادی نمی برد. استفاده از فیوز آمپراژ صحیح برای جلوگیری از آسیب بیشتر به سیستم الکتریکی بسیار مهم است. درجه آمپر معمولاً بر روی خود فیوز یا در دفترچه راهنمای کاربر چاپ می شود.

سیستم را تست کنید

جرقه خودرو را روشن کرده و سیستم مربوط به فیوز تعمیر شده را تست کنید. اگر فیوز دیگر منفجر نمی شود و همه چیز به درستی کار می کند، احتمالاً مشکل را حل کرده اید.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس جهت مشاوره